2 Aralık 2008 Salı

Soğan dolması



v Malzemeler

2 Su bardağı pirinç.
1 Kg kuru soğan
3 Domates
5,6 diş sarımsak
1 Çay bardağı sıvı yağ
200 gr kıyma
1 Çay kaşığı karabiber, yaprak biber, tuz
1 Şeker kaşığı kuru nane
1 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı nar ekşisi.

v Yapılışı

Kuru soğanların kabuklarını soyun ve kaynamak da olan sıcak suya atın. Çok hafif haşlanınca 2 dakika sonra çıkarın. Bir bıçak yardımıyla uzun yan kenarından hafif keserek yaprak yaprak çıkarın. Tüm soğanları bu işlemden geçirin. Diğer taraftan pirinci yıkayın. İçerisine kabuklarını soyduğunuz ve küp doğradığınız domatesleri, ince kıydığınız sarımsakları, kıymayı , sıvı yağı , tuzu, baharatları ve nar ekşisini ekledik den sonra bütün malzemeyi harmanlayın. Dolma içini soğan yapraklarına doldurup yaprağı sarın ve pişireceğiniz tencereye katın. Tüm soğan yapraklarını içle doldurup sardık dan sonra tencereye 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın. Nar ekşisiyle çok lezzetli bir dolma olduğunu söyleyebilirim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: