Hafta sonu misafirim olduğu için annemin bahçesinden koparıp getirdiği asma yaprakları ile yaprak sarması yapmaya karar verdim kızkardeşimle birlikte. Onun emeğide çok bu yemekde . Benden fazla emeği geçti diyebilirim yapım aşamasında.. Miktarını çok fazla tuttuğum için ölçü vermeden tarif vereceğim bu defa çünkü hakikaten çok yapmıştık.. Kızkardeşime de teşekkür ediyorum Elleri kollarlı dert görmesin.. Asma yaprağı, Kıyma, domates, pirinç, sarımsak, sıvı yağ, salça, karabiber, tuz, kırmızı pulbiber,nane , su … Asma yapraklarını yıkayıp bir tencerede üzerini örtecek kadar su ekleyip hafif haşlayın. Haşlanan yaprakları bir tabağa çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan pirinci yıkayın süzün geniş bir kabın içerisine alın. İçerisine kıymayı, kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri kıydığınız sarımsakları sıvı yağı, salçayı baharatını, tuzunu , yarım limonun suyunu,( diğer yarısını pişerken dışına ekleyin. ) katıp hepsini harmanlayın. Hazırladığınız içi tek tek asma yapraklarına istediğiniz miktarda katıp kenarlarını kapatıp sigara böreği sarar gibi sarın.. Tencereye bir miktar sıvı yağ ,bir miktar salça, limon suyu ekleyip Yaprak sarmalarınızı yerleştirin. Sarmaların üzerine açılmasın diye bir ağırlık kapatın . Bir porselen tabak olabilir. Ben öyle yaptım. Suyunu ilave edip .Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun..
2 Aralık 2008 Salı
ESKİ BLOĞUMDAN YAPRAK SARMASI
Hafta sonu misafirim olduğu için annemin bahçesinden koparıp getirdiği asma yaprakları ile yaprak sarması yapmaya karar verdim kızkardeşimle birlikte. Onun emeğide çok bu yemekde . Benden fazla emeği geçti diyebilirim yapım aşamasında.. Miktarını çok fazla tuttuğum için ölçü vermeden tarif vereceğim bu defa çünkü hakikaten çok yapmıştık.. Kızkardeşime de teşekkür ediyorum Elleri kollarlı dert görmesin.. Asma yaprağı, Kıyma, domates, pirinç, sarımsak, sıvı yağ, salça, karabiber, tuz, kırmızı pulbiber,nane , su … Asma yapraklarını yıkayıp bir tencerede üzerini örtecek kadar su ekleyip hafif haşlayın. Haşlanan yaprakları bir tabağa çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan pirinci yıkayın süzün geniş bir kabın içerisine alın. İçerisine kıymayı, kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri kıydığınız sarımsakları sıvı yağı, salçayı baharatını, tuzunu , yarım limonun suyunu,( diğer yarısını pişerken dışına ekleyin. ) katıp hepsini harmanlayın. Hazırladığınız içi tek tek asma yapraklarına istediğiniz miktarda katıp kenarlarını kapatıp sigara böreği sarar gibi sarın.. Tencereye bir miktar sıvı yağ ,bir miktar salça, limon suyu ekleyip Yaprak sarmalarınızı yerleştirin. Sarmaların üzerine açılmasın diye bir ağırlık kapatın . Bir porselen tabak olabilir. Ben öyle yaptım. Suyunu ilave edip .Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
amanın nasılda kalem gibiler.bin yıl evvel de yapılmış olsa yaprak sarmasına yorum yazarım))daha çook çok kereler pişirmen dileğiyle..
Yorum Gönder