13 Aralık 2008 Cumartesi

PORTAKALLI PASTA...

Çok sade ve çok hafif bir pasta oldu..Özellikle oğlum bitmesini neredeyse başımda bekledi. Bir an önce yemek için okadar sabısızlanıyordukii .. Evladım biraz bekle önce yemek sonra pasta dedikçe yicem yicemmm diye bayağ bi çekiştik anne oğul :) Tabiii sonunda annenin dediği oldu . Önce yemeğini yedi sonra pastasını.. Afiyet olsun olişim.. Malzemeler:
2 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
4 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
yarım portakalın suyu
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Krema için malzemeler:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
1 Fincan toz şeker
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı un
Üzeri için:
Toz kerem şanti
süt
Sıcak su ve portakal jölesi.. En son aşama için..
Yapılışı:
Derin bir kaba yumurtaları kırın ve şekerini ilave edin mikserle iyice çırpın..Daha sonra unu, vanilyayı , kabartma tozunu, yağı ve yarım portakalın suyunu ilave din tekrar mikserle çırpın.. Çırptıktan sonra pişireceğiniz kalıbı yağlayın ve karışımı kalıba boşaltın .. Önceden ısıttığınız fırında pişirin..
krema: Tencereye sütü ,suyu,unu,şekeri, vanilyayı,nişastayı katıp karıştırarak pişirin..
Pişen keki çıkarın ortadan ikiye kesin.. Üzerini portakal marmeladı ile ıslayın.. Ve kremayı sürün.. ikinci katı kapatın tekrar portakal marmeladı ile ıslatın.. Sütle çırparak hazırladınız ve katılaşması için bi süre beklettiğniz krem şantiyi kekin her tarafını kaplayacak şekilde sürün..İsteğiniz biçimde krem şanti ile süsleyin.. Son aşamada soyduğunuz dilimdiğiniz portakalı istediğniz şekilde pastanın üzerine dizin.. En son aşamada ise kaynar su ile hazırladığınız portakal jölesini donmadan portakalların üzerine dökün.. Dolapta en az 2 sasat bekletin.. Afiyet olsun..






3 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

pasta cok guzel gorunuyor oglun cok hakli canim zor beklemistir
afiyet olsun ellerine saglik
portakallar miss gibi kokmustur,sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba canım öncelikle bloğuma yaptığın nazik ziyaret ve yorum için teşekkür ederim.Pasta enfes ellerine sağlık sevgiler...
Derya

Mutfaknotlari dedi ki...

çok güzel bi pasta olmuş ellerinize sağlık