22 Aralık 2008 Pazartesi

Sebzeli noodle..

Makarnamızın biraz farklı versiyonu noodle.. Sanıyorum içerisindeki en farklı madde soya sosu.. Bilindiği gibi çinlilerin çok tükettiği bi sos soya sosu.. Vardır çinlilerin bi bildiği elbette..Ben hiç şişman çinli görmedim bilmiyorum göreniniz varmı ? Nedeni çok açık elbette tamamen beslenme kültüründen kaynaklanan bişey olsa gerek.. Ama ben hala tam olarak tadına alışamadım nedense.. Damak tadının zaman içerisinde oturduğunu düşünüyorum yada zamana göre değişkenlik gösterdiğini.. Örneğin kendimden örnek verecek olursam genç kızken tatlının yanına yaklaşmazken şimdi ise tam bir tatlı tutkunu oldum çıktım diyebilirim.. Neyse konmuza dönelim biz.. Makarnayı hergün tüketebilirim.. Sade ,kıymalı sebzeli, domatesli sarımsaklı,aklınıza gelecek her tür.. Ama noodle her gün yiyebilirmisiniz derseniz hiç düşünmeden hayır derim. Arada hoş olabilir. Ama arada dediğim gibi .. Noodle bahsettiğim gibi sebzeli yaptım.. Yaparkende hazırladığım mısırları ve doğradığım kırmızı biberberi eklemeyi unutmuşum :) Onlar resim çekilip ev halkının midesine gittikten sonra farkına varıldı :) napalım sağlık olsun bu defalık böyle olsun..


Malzemeler: 1 Paket noodle 1 Adet kuru soğan.. Ben arpacık soğan kullandım 1 Adet kabak 1 Adet havuç 1 Adet Kırmızı biber 1 Küçük kase mısır(ben koymayı unuttum ama konulursa daha güzel olduğunu düşünüyorum ) 3 Yemek kaşığı soya sosu 4 Diş sarımsak Sıvı yağ Yapılışı: Noodle haşlayın süzün soğuk sudan geçirip bi kenarda dursun.. Haşladığınız suyla Şerit doğradığnız havucu ve kabağıda bu suda bi kaç dakika çok yumuşamayacak şekilde haşlayın ve çıkarın.. Tavaya yarım çay bardağı yağı katın öce doğradığınız soğanları bir iki çevirip sote edin ama kısık ateşte olsun.. sonra sırasıyla doğradığınız sarımsağı ve kabağ ve havucu kırmızı biberi ekleyin bi kaç dakika daha bunları kısık ateşte sote etmeye devam edin.. Sonra mısırları ve 3 kaşık soya sosunu ekleyip tüm malzeme özlenene kadar yavaş yavaş karıştırarak 2 dakika daha pişirin .. En son olarak noddle ekleyip iyice harmanlayın. ve servis yapın.. Not : soya sosunu sevenler kaşık miktarını artırılabilirler Afiyet olsun..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogunu baştan sona gezdim, tarifler harika. Özellikle Portakallı pastaya bayıldım. Ellerine sağlık.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel olmuş.
Haklısın insan ara sıra da değişiklik arıyor.
Sevgiyle kal.

MUTFAKISTAN dedi ki...

eline saglik canim cok severim
ben daha ince olanlari aliyorum.
cok guzel gorunuyor,sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika olmus, ellerinize saglik. Diger tariflerirniz de oyle...

Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum....

Yemekbahane dedi ki...

Noodle son dönemde benimde sıkça ilgimi çekiyor.
Eline sağlık. Gayet lezzetli gözüküyor.

Ziyaretin için de ayrıca teşekkür etmek isterim.

Müge

Adsız dedi ki...

Noodle hiç yapmadığım bişey.yemedimde yani biryerlerde tadı nasıldır bilemiyorum hiç.Soya sosu desen daha kokusunu bile bilmiyorum, bir türlü cesaret edip alamadım.aslında güya yeniliklere açık olduğumu sanırım ama bazen kararsızlıklarım uzun sürüyo demekki. bir gün alıp denemem lazım.sevgilerimle canım.
sebilay.

akasyakokusu dedi ki...

Canım merhaba..bu nefis görüntü dün yoktuu..
tühh geçmi kaldım ben.
eline sağlık şu soya sosunu çok merak ediyorum bende.
son birkaç aydır soya yağı kullanıyorum harika bir tat..
sosunuda alıcam en kısa zamanda..
sevgiler..